LUCKY 21 Novembre 25:09.35N 16:28.14W

Lucky
Mon 21 Nov 2016 23:55

Després de la sortida trepidant d’ahir i d’estar envoltats durant unes hores de vaixells per tot arreu, quan va començar a caure la nit prou feines veiem alguna vela a la llunyania.

A l’hora de sopar varem fer el clàssic sorteig de les guàrdies. El sistema que aplicarem és el de guàrdies rotatories de dues hores durant la nit i de quatre hores durant el dia. D’aquesta manera sempre hi ha algú vigilant les 24 hores del dia. La persona que està de guàrdia ha de tenir cura de diverses coses, per aquest motiu hem dissenyat també un protocol de punts de control que hem de seguir: control de l’AIS pels vaixells que tenim en el nostre entorn, radar, control del nivell de bateries per engegar el generador per carregar-les si s’escau, congelador, veles, etc. Tots som conscients de la responsabilitat que implica estar de guàrdia ja que la seguretat del vaixell i de la tripulació depèn de nosaltres mateixos i d’aquest moment.


En Llini també ja es va estrenar com infermer d’abord.

Per dinar en Pep avui ens ha fet unes albergínies farcides amb beixamel i gratinades al forn i per sopar ens farà una sopa castellana, abans no baixem de latitud i faci massa calor. Un menú equilibrat en una travessa de tants dies és també un factor a tenir en compte.

Apart de cuiner, es l’operador de la radio d’ona curta.

  

 

De moment no hem pogut contactar per aquesta via amb la flota, però l’hem pogut utilitzar per sentir les noticies. Aquí detectem una mancança important, només podem sentir les ràdios espanyoles, cap de catalana..... no se si resistirem tres setmanes sentint radio nacional, cadena ser, cope, .....quines barbaritats hem de sentir! per cert, l’Enric Millo deu estar molt content, no?? Girona power també en el PP !

Hem anat fent un promig prou bo que oscil.la entre els 6 i els 7 nusos. Per això hem combinat l’asimètric , el foc i el foc atangonat, en funció de la força i angle de vent, fins avui al migdia, que el vent ha caigut. Això ha fet que haguéssim de posar motor per continuar fent camí a una velocitat raonable fins a la zona de les Illes de Cap Verd.

Tot i que la previsió ens indica que fins demà no entrarà el vent que necessitem per poder para el motor, hem deixat preparats asimètric i tangó per poder per poder tornar a vela tan bon punt poguem.

 

Cau la nit a l’atlàntic i una vegada mes, al mitg d’aquesta inmensitat, quedem bocabadats amb la posta de sol.

 


 

Cau la nit a l’atlàntic i una vegada mes, al mitg d’aquesta inmensitat, quedem bocabadats amb la posta de sol.