LUCKY 23 Novembre 21:13.95N 20:35.72W

Lucky
Wed 23 Nov 2016 23:09

Avui hem tingut una nit moguda a bord. A les 3:30am hem vist unes taques a unes 6 milles en el radar que indicaven clarament la formació d’un “grop”. Ràpidament en Jordi Bosch ha decidit que tot i els 12 nusos de vent que teníem en aquell moment havíem de posar dos rissos a la vela. És important treure vela quan es preveu que el vent pujarà de velocitat. És la millor manera d’evitar trencar coses. En només 20 minuts, hem passat dels 12 nusos a una punta de 29’4 nusos. Haurem d’estar atents a partir d’ara a la formació d’aquestes tormentes locals que generen per elles mateixes u

Per acabar-ho d’adobar a les 5am hem hagut de trabujar (trasluchar), maniobra un pel laboriosa perquè portem el gènova atangonat.

La bona notícia és que portem des d’ahir a la nit navegant a vela. Tenim vents portants de 15-20 nusos que ens fan agafar a en Lucky puntes de 8-9 nusos.

Estem en aquests moments navegant a unes 175 milles a l’oest de la costa de Mauritània i a unes 380 de l’arxipèlag de Cabo Verde. Tenim onada d’entre 1 i 2 metres. A la tarda ha sortit una mica el sol però el dia ha estat essencialment gris. Estem completament sols, aquesta nit hem vist molt lluny un carguer però pel que veiem aquesta zona és de molt poc trànsit marítim. Per descomptat, ni rastre dels altres participants del rally.

La vida a bord segueix tranquil·la però sense pausa. El trimatge de les veles, el control de l’electrònica del barco, la cuina, les guàrdies... Avui hem dinat fideus a la cassola i en Pep ens diu que convé gastar albergínies abans que es facin malbé i que ens en farà una truita per sopa

 

 

Per cert, tot i els esforços d’en Llini, hem passat un altre dia sense pescar res, a veure si demà tenim més sort.

Al vespre ens arriba un email de l’organització amb les novetats sobre la flota: tres abandons, el Noah, el Tiffin i el Calypso ( el nostre germà gran, un Moody 54DS),  i una curiositat, el Goodspeed, un X41, ha xocat amb una balena, i sense danys, ha seguit el seu camí cap a Saint Lucia.