LUCKY - Starting 28:07.40N 15:25.28W

Lucky
Mon 21 Nov 2016 15:16



Finalment ha arribat el 20 de novembre.  Ens despertem a trenc d’alba, està núvol però la temperatura és agradable. Només de veure la cua a les dutxes a les 7 del matí entenem que avui és un dia diferent, especial; de fet, avui és EL dia! Però avui també és diumenge i en Trespins fidel a la seva tradició va a comprar crosants i prepara xocolata desfeta. Al cap d’una hora, el pantalà comença a bullir. Les corredisses a darrera hora formen part fins i tot dels barcos aparentment més ben organitzats. La nostra Brompton (la bicicleta peglable del Lucky) treu fum. 

La sortida des del pantalà és pels volts de les 11 i la sortida oficial de fora la badia a la 1. Recordeu que més de 250 vaixells han de sortir per la bocana del port i això porta molt de temps. A les 10 a l’altre costat del nostre pantalà un speaker comença la seva feina radiant el que passa i el que passarà. La música comença a sonar, des dels “Manolos” fins les “Islas Canárias”.  

La tranquil.litat dels moments previs però ens durarà poc. Passades les 10 algú veu que no hi ha aigua al barco, lla cara ens queda paralitzada quan veiem que una part de la sentina està inundada! Corredisses, crits... En Llini i en Trespins fan el primer diagnòstic: sembla que una electrovàlvula del termo de l’aigua perd. Miraculosament, per xiripa contactem amb un tècnic que arriba al barco. Ens tranquilitza quan ens diu que l’avaria prové de la bomba d’aigua. N’agafa una de les dues que portem de recanvi, la canvia i tot funciona. A les 11:15 en Lucky està preparat per sortir. Fem les darreres fotos dalt del barco amb els familiars i amics que ens acompanyen a l’hora de la sortida mentre una infinitat de velers de tots tipus van desfilant davant nostre. La música no para i l’speaker es troba en un punt àlgid. Alguns vaixells fan sonar bocines i alarmes. Tot plegat impressiona. 


Pels volts de les 12 llarguem amarres i salpem, una noia sueca del barco del costat plora dient adéu al que deu ser el seu xicot. Nosaltres molt lentament ens costem a la bocana del port. 


(El Lucky, enfilant la bocana, fotografiat per la Candy)

El trànsit de barcos és impressionant i en Manel ha d’anar molt en compte en no tocar a ningú. Finalment arribem a la badia fora del port. A la 1 en punt tots els barcos issen veles, majors, assimetrics, parasails... La varietat de veles, de colors, de vaixells és increïble. Els que no havíem vist mai una cosa així quedem bocabadats. Trimem veles, despleguem l’assimètric i comencem a navegar. Ara sí... amb emoció podem dir que l’aventura comença, tenim la travessa de l’Atlàntic davant nostre. 

Emocionats mirem cap al sud.