LUCKY - Las Palmas 28:07.40N 15:25.28W

Lucky
Mon 21 Nov 2016 10:19

Ja han passat uns quants dies des de que vàrem arribar a Las Palmas. A menys de 24 hores de la sortida podem dir finalment que tots està a punt. La veritat és que hem hagut de fer molta feina aquests dies previs. 

En Trespins no ha parat des de que va arribar el dilluns passat per tenir-ho tot a punt. En Llini i en Pep se'n van cuidar de fer la compra important de queviures per la travessa el passat dijous. 

En Manel només d'arribar va haver de resoldre qüestions burocràtiques referents al rally i de tot tipus, com ara contactes amb els proveïdors i industrials que han fet reparacions, etc. Ahir divendres varen portar els set carros de compra que vàrem fer el dijous i sota la tutela d'en Trespins es va estibar tot plegat mentre en Pep feia que la cuina tregués fum preparant sofregits per poder envasar-los al buit i congelar-los.

Tot això mentre al barco no parava d'entrar i sortir gent: els que varen reparar una avaria dalt del màstil, els de la BLU, els que portaven la peça que faltava perquè el generador funcionés, els de mailsail que tenen cura de les comunicacions via satèl.lit, etc. Com sempre es complia la llei de Murphy, els operis arrivaben just quan estavem entaulant-nos.  Tot plegat una bogeria.

Al pantalá L, on estem, hi han molts velers que participarán a l’ARC, i, per tant, hi ha molt d’ambient). Al nostre voltant, tenim embarcacions sueques, finlandeses, nordamericanes i anglesas. En el Lucky hi hem possat una senyera que quasi arriba a l’aigua, es veu des de  l’entrada del pantalá. Al veure el nostre pabelló, molts ens pregunten de quin pais es. “ It is from the new state of Europe”, els hi diu en Trespins.

Ahir divendres al vespre, quan tothom era fora i comentavem amb en Manel que estava tot a punt, vàrem detectar la "darrera" avaria:  semblava que un dels dos vàters elèctrics dels que disposa en Lucky estava avariat. Avui al matí sota la batuta d'en Llini ha tocat desmuntar-lo per desfer l'embós. Toto just ara, a les 7 del vespre, en Trespins està acabant de tornar-lo a siliconar. En fi... ja ho veieu, fins al darrer minut tot aquí és trepidant, les hores passen fugaçment i el moment de la sortida s’acosta.

Hem tingut que dedicar molta estona per assegurar les dades via satelit; els tècnics de Mailasail ens han donat soport per assegurar el seu bon funcionament, son molt importants, ja que ens han de proporcionar els partes metereologics

Ens han vingut deu o dotze persones buscant una plaça com  a tripulant; ja ens va explicar la Lourdes que ells i en Marti varen fer el viatge de noçes fent “barco-stop” també.

I, per suposat,  hi ha moments pel lleure, cal destacar la festa que l'organització va oferir ahir a tots els participants: bon beure i bon sopar! 

Ah, i acompanyats per l’Helena i la Pili, i per la Tatiana, l’Albert i l’Elia, que ens han volgut acompañar i ens despedirán aquí a Las Palmas. També varem trobar allà la tripulació del Daruma, un Lagoon 44, que faran ja la seva tercera travessa. En van explicar que al darrer Arc que varen fer, just después de la sortida, varen partir la botavara a la zona del aeroport de Gran Canaria, on salen haber-hi vents forts debut a l’acanalament entre illes.

El darrer dia abans de la sortida, varem anar al “Skippers’briefing”, on ens varen donar les instruccions de navegació.


En Chris Tibbs ens va exposar les previsions de meteo per els propers dies, i les diferents estratègies: 

Ens va confirmar els partes que havíem vist i estudiat, amb dues opcions de ruta completement diferents, degut a una baixa pressió bastant ample, al vell mig de l’Atlàntic, just a la ruta directe. Podíem triar passar-la pel Nord, que volia dir passar per sota Gran Canaria i fer un rumb Oest voltant-la per sobre o agafar ja des de la sortia fer un rumb Sud, tot recte cap aball. Les dues opcions eren fer més milles de les que voldríem.
Vàrem triar anar cap el Sud, doncs la incertesa del que passaria al cap de set dies per el Nord de la baixa pressió,    ens va fer decantar cap a una ruta més segura i controlada, amb menys vent segur, però més estable i per sota la pluja i del que representa posar-se dins una zona on de ben segur hi haríen “grops” que es presenten de cop i no son bons ni pel Lucky ni per nosaltres.
Avui seguim fent el rumb cap el Sud amb vents fluixets que ens venen per la popa, seguint la costa d’Africa i amb una previsió semblant per els propers dies, de vents max 15 nusets. Seguint per aquí arribarem a les illes de Cap Verd, quina mala sort, jeje, i potser haurem de parar, catxis….a Mindanao ( passarem email fent reserva al xiringitu …)

Vam passar la darrera nit sopant al hotel Santa Catalina, amenitzada per una pianista de musica llatina,  i després de passejar per el pantalá dels velers grans, alguns preciosos com el Woodpeckercube (Swan90), l’Albatros (Oyster825), el Rambler88 i el TRifork (VOR70), que ens aniran per dabnat, varem pendre el darrer gintonic a Las Palmas,  i a descansar, esperant el gran dia.