34:03.00N 06:52.00W We are locked in !

Lisanne
Eric Alfredson
Thu 24 Oct 2013 19:02
 34:03.00N 06:52.00W Inlåsta ! We are locked in !
 
Ett oväder på Nordatlanten har skapat stora vågor som nu sköljer in över Nordafrikas kust. Efter att vi smitit in på tisdag morgon så stängdes hamnen helt så här ligger vi nu sedan två dagar. Alla våra båtgrannar som inte har nån tidtabell med flyg att passa tycker inte att det gör något, många har redan tillbringat någon månad här, men vi börjar bli lite oroliga. Vi har en förhoppning om att komma iväg i morgon fredag vid högvattnet kl. 06.30. Vi får se.
 
Det går ingen nöd på oss. Vädret är soligt och fint och här finns otroligt mycket att se. Vi har knallat runt i kasbahn och i medinan där Pim körde hårt med dom stackars försäljarna tills han fick skinnväskan för 260 dirham. Lunchen i medinan för 12 kr/per person var kanske inte den mest hygieniska, vi avvaktar nu resultatet med Imodium i högsta hugg. Middagen på italiensk restaurang La Mamma var däremot av god klass. Vi har varit på piratmuseum och vi har kollat in moskéer och koranskolor med hjälp av en självutnämnd guide. Vi var också nere på stranden och fick se jättevågorna som rullade in i hamninloppet. Det såg inget vidare ut.
 
Nu är båten städad och provianterad och vi ser fram emot att komma iväg. Vindprognosen för lördag-tisdag ser grymt bra ut med 10-15 m/s undanvind. Här skall det bli åka av ! Vi är nu lite sena så vi får se om vi hinner gå in till Lanzarote eller om vi går direkt till Gran Canaria.
 
 
 
Ancient wall                                                                            Fashion boutique
 
The office                                                                               The  Medina
Phoenician fortress                                                                    The kasbah
Ocean swell
 
Best in the world ??? NO !                                                        Rapid transit.