25:50.41N 26:47.50W Torsdag 11 nov

Lisanne
Eric Alfredson
Thu 24 Nov 2016 12:03
Hejsan på er där hemma !!
Vi har förstått att våra tidigare blogginlägg inte gått igenom.
Börjar bli lite tradigt att jaga lågtryck. Livet går sin lunk här. Vi seglar på NV vart med spirad genua för SB halsar. Har just nu en vind på 10 m/s från E.
Väntar med spänning på att få ner dagens väder som avgör om vi kommer runt detta tjötiga lågtryck som blockar vår direktkurs mot St Lucia.
Ganska jobbigt ombord då sjön är ganska grov och Lisanne rullar en hel del. Solen lyser med sin frånvaro, mulet och en del regnskurar.
Humöret är dock bra och vi lyckas göra förträffliga middagar trots sjögången. Dan har hittills gått bet på att få upp någon fisk till middag.
Igår hade vi massor med delfiner som sällskap. Man blir alltid lika glad i sinnet när de fina djuren leker och hoppar runt bogvågen.
Jonas fått medicinsk hjälp av doktor Ulf för ryggont, hoppas det ger med sig snart. Strax är kl 12.00, får se om någon är sugen på noon beer i regnet...
 
Update efter dagens grib, ja det verkar minst sagt stökigt framöver. Nya tryck kommer om ca en vecka.
Innebär kryss i hård vind, fan !! Verkar som de flesta drar söderöver nu. Vet ej hur vi gör. Skita i prestigen och också dra S och få en nice,skön segling ? Eller kämpa på enligt vår routing och få obekvämt som attan ? Vi får se vad vi vill offra...
Grattis Pär O Jenny till lillgossen !!
 
Hälsningar, gänget på Lisanne