Kokkisota

Njoy
Pekka Lampela
Thu 26 Jan 2017 22:41
13:38.6N 52:51.7W UTC 00:31, tuuli 5,7 m/s ja suunta 39°, kurssi 270°, nopeus 4,4 solmua

Tänään keskiviikkona olemme olleet 14 vuorokautta yhtäjaksoisesti merellä. Vain Matti meistä on ollut aiemmin pidempään. Vain aava meri ympärillä, maasta ei tietoakaan. Muutamia siimapyrstöisiä lokkeja, runsaati lentokaloja, valaita ja delfiinejä emme ole nähneet. Meriveden lämpötila on noussut jo 26,7 C°. Matti ja Elisa nukkuivat alkuyönä kannella.

2 viikon ajanjakso merellä näkyy aterioissa. Tuoreruoka loppui vajaan viikon kohdalla. Vihreät keittobanaaneiksi luullut kypsyivä hitaasti. Tänään söimme viimeiset banaanit, kun Elisa ja Matti loihtivat lounaalle todella herkullisen jälkkärin niistä. Ne paistettiin pannulla, kastikkeeksi erikoismaidosta keitettyä kinuskikastiketta. Lisänä oli purkkipersikoita paloina ja Snickers-patukat murusteltuina koko komeuden päälle! Kieli meinas mennä mukana.

Blokkien kokkisota näkyy positiivisesti menuissa. Tänään päivälliseksi oli kanapyöryköitä chilikastikkeesa ja lisäkkeenä kookosmaidossa keitettyä riisiä ananasrenkailla. Alkupaloina tarjoilimme Wasa-näkkileipää cream juustolla ja tonnikalalla, pikantin säväyksen hienoon makukimaraan toi mansikkahillo.

Ruokailut ovat päivän kohokohtia ja suklaa usein kruunaa päivällisen. 100 gramman suklaalevy jaetaan tarkkaan neljään joko 2,5 palan tai 3,5 palan annokseen riippuen suklaalevystä.

Barbadokselle on enää alle 400 merimailia ja s/y Njoylla kaikki on hyvin.

Kippari