Dag 19

QuietPlace
Jan Innstø
Sat 11 May 2013 12:41
028:41.00N 025:51.00W
 
Hei hei
i dag tidlig skvatt jrg noe skikkelig, å nei ikke nå igjen. Da jeg tilfeldig ser ned rett bak hekken på båten ser jeg noe svart og hvitt som henger etter båten.
hva i all verden er dette for noe,propellen gikk jo, så det må være noe gedigent som har hekta seg fast i roret. Etter noen sekunder skjønner jeg at det er noe levende. Det er en svær spekkhogger som svømmer,ikke bare etter båten, men med hodet under hekken helt inn til roret og propellen , og helt i overflaten. i to tre minutter.Jeg har bilder av denne karen (bakenden av roret er ca en meter forran hekken) Det var da en voldsom interresse for propeller dette her. Kanskje de vurderer en overgang fra spor til propell. S/Y Nostra Vida mistet jo propellen midt ute i atlanteren i 2011. Stig, her har vi løsninga. Du har ikke mistet propellen, den har blitt stjålet, av en spekkhogger. Så alle seilere, er det spekkhoggere i nærheten, hold på propellen. For to dager siden var det så stille på sjøen at jeg fant ut at jeg skulle sjekke om baugpropellen virket. Det gjor den IKKE. Den var borte. Dette er ikke spøk engang. Ja folkens, det er bare å legge sammen to pluss to. Kristin har med deler ned til Mogan.
I dag velger jeg pølser til middag. Sitter bare å lurer på om jeg skal ta meg bryet med å varme dem. Pølser er jo så godt, at jeg tar nok pølser i morgen også. Og bli nå ikke overrasket om jeg velger pølser på mandag også. ( jeg har bare pølser igjen)
Jeg ser at estimert annkomst Mogan er kl 1200 på dagen Onsdag 15.
Det er fint vær. varmt, men motvind.
Ser for meg motor i to døgn til og så dreier vinden til nordlig retning, og da blir det fine seilforhold helt inn til Porto Mogan
Når det gjelder hvor jeg ville ha vært om jeg seila norge på langs med Sandefjord som mål, så ville jeg snart ha passert Bodø.på tur sørover.
Mer i morgen
Hilsen jan