Dag 10

QuietPlace
Jan Innstø
Thu 2 May 2013 16:12
028:17.50N 046:49.00W
 
I natt gikk motoren hele tiden. I morges så det ut til å bli en helt,nesten da, stille dag. Men plutselig så øka vinden på til rundt 5-7 mps, retning litt på siden bakfra, og demed kvelte jeg motoren, Nå har det gått unna med 6-8 kts hele tiden. Nå spiser jeg distanse igjen. Grunnen til at det blir såpass høy hastighet er at det ikke er noe bølger. Båten sklir gjennom vannet med lite motstand. Dag, hvis du leser dette.Du er jo motorkyndig, også. Jeg noterte hva motorens timeteller stod på da jeg toppet dieseltanken. Så har jeg gått 35 timer med 1350rpm. Nå toppet jeg tanken på nytt til det randt over, og fyllte 50 liter. Det blir jo 1,4 liter pr time. Er det mulig. Yanmar inportøren i norge kan ikke svare meg på hva motoren skal bruke pr time.
Nå har vinden dreid litt og kommer mere rett bakfra. Da har forseilet kommet i le for storseilet, og dermed begynnt å blafre. Så nå må jeg rulle inn et av seilen. Det har blitt litt mere sjø nå, båten ruller mer. så det går ikke å spre seilene vær sin vei. Et av seilene må inn. Får vurdere hvilket..
Jeg har ennå ikke i dag lastet ned (via satelittelefonen)  hvilke vær prognoser meteorologene siden i går har kokt ihop. Det blir jo spennende.
Hvis jeg klarer å fange en flyvefisk levende,( de havner jo på dekk hele tiden)  så skal jeg putte den i vaskestampen til Kristin. Så kan jeg jo sitte der å prate med den.
Jeg kunne jo lært den noen triks. Jeg har jo fløyet noen timer jeg også.
Håper dere forstår hva jeg skriver. Jeg er så langt fra å være forfatter som det er mulig å komme.
 
Hilsen Jan   mer i neste episode