Dag 9, tror jeg

QuietPlace
Jan Innstø
Wed 1 May 2013 14:13
028:00.19N 049:21.30
 
Hei alle sammen.
I dag har jeg indretjeneste (uttrykk fra forsvaret) Vasker , lager vann (watermaker) lader batteriene osv. Ja, jeg har starta motoren. Våknet rundt kl fem med at seilene bråkte så forferdelig.
Årsak, vinden var søkk borte, bare gammel sjø igjen. Inn med seil på med motor. Lastet så ned siste værprognose. Fra i går til i dag tidlig har værprognosene endret seg fullstendig.
Med utsikter til frisk seilas med vind opp i sterk kuling, så har det aldså endret seg over natta, til flere døgn nesten uten vind. Men det kan jo endre seg det også. Det gjør det vel også.
De andre som ligger langt bak meg kommer til å slite mye med fremdriften. De har enda værre forhold ser jeg.
Nå kan jeg spise med begge hendene. Jeg blir ikke kasta ut av setet på kartplotterplassen. Jeg tror jeg tar sjansen på en barbering.
Jeg sitter bak på styrbordsiden i sola med kaffekoppen i handa og musikken på full styrke. Håper jeg ikke forstyrrer noen.
Prøvde å se en videofilm i går kveld.  Men det er ikke meg. Som å sitte å se gresset gro. Virkeligheten ute er mye mer interressant.
Ser en tankbåt av og til. Men det er jo ikke langt man ser på et flatt hav. De kunne godt planta noen trær her ute, laga et kjøpesenter med båtbutikk. Jeg har jo ikke brukt penger på over en uke. Men det tror jeg Kristin hjelper meg med hjemme.
Takk til alle fine kommentarer. Eva, kan du hilse gubben fra meg å si at er det virkelig noen jeg kunne tenke meg å ha med på en slik seilas, så er det Dag.
Til alle som lurer på om det bare er å gå og legge seg å sove når man seiler alene.
Med radar-vakt og AIS alarm er det ingen fare. Radaren varsler nesten litt for mye. Bare en bitteliten mørk sky  på himmelen registrerer den og gir alarm.
Jeg vil blogge litt tidligere på dagen enn før pga av at det virker som det er mange  som bruker satelittelefonen om ettermiddagen. det er nesten håpløst å få logga seg på.
 
Hilsen Jan