We are sailing.....

QuietPlace
Jan Innstø
Wed 5 Dec 2012 18:27
  22:20.70N 35:36.14W
 
Ja, vi fortsetter på samme måten. Forholdene er uforandret. Vinden gir oss god marsjfart og vi leser 13-14kn. i surfene. Gutta er superfornøyde og smiler fra øre til øre når båten skyter fart i bølgene. Vi begynner nå å nærme oss halveis til land på andre siden. I morgen regner vi med å kunne pasere halve distansen. Livet ombord er på mange måter utfordrende. Alt en gjør tar lang tid, og en må holde seg med en hånd hele tiden. Dagen`s lunch var planlagt til å være Kristin`s baconpannekaker. Jo, da pannekaker ble det...men underveis ble det i et ubetenksomt øyeblikk pannekakerøret over hele benken i byssa.Den flyter da elegant ned i kjøleboks og mellom benker . Puh..
I går hadde vi en deilig dag med en stund på dagen et lite snev av sydhavsfølelse. Da dinglet damene med bena i vannet og sang White Cristmas i sympati med Torsketrutens julekonsert samme kveld. På kvelden hadde vi turen`s første uhell. Eva må nok trolig seile videre med knekt pekefinger. Den kom i klem i døra på baderommet og fikk en skikkelig smell i bølgene. Søster Kristin har spjelket med neglefiler og tape etter beste evne.  Den vil nok være smertefull noen dager. Men den dama klager ikke!
Natt til i dag ble heldigvis roligere en foregående. Vi har funnet en god rytme som passer mannskakpet.Dvs. damene går og legger seg , mens gutta deler nattevakta. Her ombord finnes ikke likestilling. Og vi er alle fire enig om at det er best slik !  Det kan jo for enkelte høres litt betenkelig ut at damene er full av blåmerker og går i line mellom byssa og kockpitt.
Advents stemningen holder vi inntakt ved å åpne en gave fra kalenderen hver kveld.
I dag har vi ikke observert noen andre fartøy.