Vi danser videre i Atlanterhavsbølgene.

QuietPlace
Jan Innstø
Sun 2 Dec 2012 18:47
  22:48.39N 27:40.09W
 
Nok en dag er snart over. Dagene går fort og den ene dagen er lik den andre. Natta i natt ble heldigvis roligere enn foregående netter slik at vi kunne få noen timers søvn. Bare en kraftig squall med regnvær som om himmelen åpnet seg.
Vi har fortsatt sjø og vind som medfører utfordringer  i forhold til daglige aktiviteter. Vi har likevel i dag fått vasket håret , og tilberedt biffsnadder til middag. Fortsatt serveres måltidene i store blå plastkaupene. Men alt smaker og gutta skryter uhemmet av serveringen. Bokstavelig talt går vi i løpestreng mellom cokpit og byssa. Utrolig nok er ingen sjøsyke ombord.
I dag har vi hatt fine seilforhold. Båten raser fremover og gjør i perioder opp i 12 knop. Vi seiler med vinden og har i dag spredd forseilet med spribommen . Dette gav oss mer stabil båt og vi  holdt god fart. Nu er seilene revet for natta, og vi venter spente på hva natta vil bringe!!! Hvistnok skal et nytt lavtrykk fra Nord kunne skape noe krøll for oss. I dag har vi møtt en katamaran. Vi hadde visuell kontakt kort tid før den forsvant i bølgene. Ellers merker vi på temperaturen at vi har kommet lengre syd.
Nu er det kaffetid. Eva har bakt gulrotkake! Litt av en bragd når en må holde seg med ene hånda hele tiden og må stå med spredte bein for å holde balansen. Og ikke minst skal vi åpne adventskalenderen . I dag er DAg og Eva som kan trekke forundringspakken fra kalenderen. Litt advents stemning er hyggelig her ute på det store havet.
Vi setter stor pris på femte mann ombord, Robert. Han er utrolig god å ha ombord. Han er stødig, holder kursen godt og krever ikke annet enn noen Watt pr. dag. For de som lurer hvem Robert er er det vår kjære autopilot.