lanzarote puerto calero 28 54 933 013 42 375

Gabian
Sat 9 Nov 2013 20:28

 

Bij aankomst in Puetro Caledo in Lanzarote woensdag 6 nov hebben we onmiddellijk polyester en een span-ring besteld om de dringende reparatie aan het roer uit te voeren.

Donderdag morgen werd alles geleverde en hebben we een 5 tal uur gewerkt om alles opnieuw in te lamineren. Het was goed te zien dat frank ooit nog met polyester gewerkt had. De herstelling ziet er beter als nieuw uit.

In de namiddag hebben we een auto gehuurd. Lanzarote is eigenlijk één groot vulkanisch eiland. Er groeit bijna niets en een heel groot deel van het eiland ziet er uit als een zwart maanlandschap.  Overal liggen brokken lava. Het is zelfs zo ruw dat je het als wandelaar nauwelijks kan betreden.

Vrijdag zijn we in de voormiddag het natuurpark ‘Montagnas Del Fuego’ gaan bezoeken. Echt de moeite waard. Rond 1820 zijn hier de laatste vulkanen uitgebarsten en dat heeft 6 jaar geduurd. Op sommige plaatsen is op ca 10 meter diepte is de bodem nog steeds 350°C heet. Dat werd ons gedemonstreerd door een emmer water te gieten in een buis die 10 m diep gaat. Drie seconden later spuit de stoom eruit.

 

We hebben in een restaurant in de haven gedineerd en zijn vrijdag morgen naar puetro Rubicon gezeild (ca 10 mijl verder).

 

Zaterdag 9 nov zijn we om 7.45 uitgevaren richting Fuerteventura.  Een mooie zeiltocht met sterke wind van 25 tot 28 knopen (voordewindse koers).  Bij een klapgijp is het lummelbeslag (verbinding giek-mast) afgebroken, eigenlijk vreemd aangezien we een reef hadden steken en de gijp niet erg zwaar was. Mogelijk wat het lummelbeslag al eerder beschadigd en was dit de genadeslag. Onze lijst ‘uit te voeren herstellingen’ wordt maar niet korter. We hebben het grootzeil weggenomen, alles vastgezet en gaan op genua verder. Ook dan lopen we soms 10 knopen.

 

We zien nog een koppel zeer grote dolfijnen die ons een tijdje volgen.

 

Rond 17.00 komen we aan in Morro Jable in het zuiden van fuerteventura na een tocht van ca 63 mijl.

 

Morgen vetrekken we nr Las Palmas op  Gran Canaria, een kleine 60 mijl. Er wordt wat minder wind voorspeld dan vandaag.

 

 

 

 

 

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image