op de atlantic ca 150 mijl NE van cape verde

Gabian
Sat 30 Nov 2013 21:36
aangezien de wind niet mee wil en we dus waarschijnlijk veel zullen moeten motoren, hadden we eergisteren beslist om via cape verde te gaan om bij te tanken. onderweg naar cape verde werd het zwaar weer (tot 40 knopen) scherp aan de wind. Eens we ca 100 mijl van cape verde waren draaide de wind en was cape verde vrijwel onbezeilbaar.  We hebben dan maar beslist om toch rechtstreeks west te varen richting santa lucia. Als we dan lange windstiltes tegenkomen, moeten we maar wat ronddobberen. We hebben nl maar diesel voor max 3 dagen draaien en moeten dus zuinig zijn met de brandstof.
Op dit moment liggen we in zo’n windstilte en we doen slechts 1,5 knopen... zie hoelang we dat volhouden alvorens we de motor toch aanzetten.  Het weerbericht geeft aan dat deze stilte tot disndagavodn zal duren.  dan pas zouden de trade winds komen...
 
Zopas krijgen we een oproep van een zeiler (Liberte nr 55) in de buurt die zijn giek gebroken heeft en naar santa lucia gaat voor herstellingen.Hij kan niet meer mailen en vraagt on om een mail te zenden naar de arc-organisatie.
 
de sfeer aan boort is en blijft opperbest.