42:25.353N 008:56.388W Nettopp gått fra Portonovo

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Tue 22 May 2012 20:13

Etter litt seilreparasjon gikk vi et kort strekk til Portonovo i ettermiddag. Fylte først diesel. Avgang ca 16:30 og ankomst ca 19:00. Fortøyd i bøye i havnen.

 

 

Bading fra båten for enkelte. Vannet i havnen var som litt tynn fiskesuppe. Deretter middag for alle. (Ble en to-retters for enkelte. Suppe først, pølser og potetstappe til hovedrett.)

 

 

Siden det fortsatt ikke er motvind benytter vi muligheten til å gå videre nordover i natt. Planlagt ankomst A Coruna, ca 80 nm avhengig av hvor tett i land vi går, i morgen ettermiddag.

 

 

Nå går vi for maskin på 1700 RPM i litt motsjø i ca 6 kn rett mot en flott solnedgang. Vi går ut sør for Isla Salvora før vi peker nordover der vi har Cabo Finisterre (ca 35 nm unna), Cabo Torinana og Cabo Villano på rekke og rad før vi kan dreie NE og inn i Biscaya.

 

 

Vi så nettopp en stor hai like ved båten. Både ryggfinnen og halefinnen var langt over overflaten. Like greit at den er her ute, og ikke inne i havnen i Portonovo.

 

 

Det er fortsatt mye bøyer og flagg i sjøen. Vi satser på å komme oss ut på mer enn 100 m før det blir helt mørkt. Det er mindre fiskeutstyr i sjøen der det er dypere.