38:41.500N 09:24.500W Cascais

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Mon 26 Sep 2011 23:12

Altså …

 

 

Det går ikke akkurat på høygir. Vi er fortsatt i Cascais. Om du hadde vært her ville du forstått hvorfor vi ikke har det veldig travelt med å komme oss videre.

 

 

Det har også vært i overkant mye jobb. I tillegg har et lite prosjekt omkring lading, landsstrøm eskalert med utskifting av korroderte terminaler, kabler, etc.

 

 

På vår babord side ligger en gammel treseilbåt med en trolig ennå mye eldre engelskmann om bord. Vi ser ikke så mye til ham om dagen, men på kvelden dukker han opp og drar på land i pent antrekk – sikkert for å spise middag. Men før han dukker opp plystrer han i ca 1 time. Han er flink å plystre, men det går mye i julesalmer. Av og til glimter han til med ”Bridge across the river Quai” (som jo nettopp er en plystreklassiker) og andre svisker fra gamle heltefilmer fra 2. verdenskrig, som han godt kan ha deltatt i.

 

 

På babord side – de dro heldigvis i dag morges – har det lagt to tyske båter. De har hver kveld samlet seg i den største båten og de har åpenbart hatt en (1) cd som har gått på repeat (Wiederholung). Ved første gjennomspilling trodde jeg at de hadde humor og selvironi. Fra høytalerne strømmet ”EEEEdelweiss – eeeedelweiss” og ”Alo-o-ha Alo-oha” (med steelguitar og/eller sag). Man kunne vel saktens hevde at det var variert musikk – det var både 2/4 takt og 3/4 og med og uten jodling.

 

 

Men kveld etter kveld? Jodeliola - jodeliolei … liksom. Hvor mye humor og selvironi kunne de ha?

 

 

Etter hvert ble det klart at det enten var veldig veldig mye, eller ikke noe i det hele tatt – med en betydelig sannsynlighetsovervekt på det siste.

 

 

Vi har kunnet føle spenningen stige her vi ligger som mer eller mindre nøytral grunn. Engelskmannen prøvde seg med et diplomatisk utspill, og dro til med ”Bridge over troubled water” i går kveld, men med bare en (1) cd (det er bare en hypotese – men en godt begrunnet sådan) fryktet vi at tyskerne hadde begrenset taktisk spillerom (bokstavelig talt) i forhold til å respondere musikalsk  på det diplomatiske utspillet.

 

 

Situasjonen løste seg heldigvis i dag morges da tyskerne dro før vi hadde observert bevegelse om styrbord.

 

 

For øvrig en liten oppsamling av bilder (har fortsatt ikke funnet hvordan jeg knytter tekst til hvert bilde, så teksten kommer vel først denne gangen også):

Fort Augustus (Caledinia-kanalen)

Caledonia-kanalen

Caledonia-kanalen

På vandring ved Caledonia-kanalen

Solnedgang ved Croabh Haven, på skotske vestkysten.

Port Pendennis, Falmoth (Tatt fra tårnet på museet like ved havnen. Bak Freidig ser vi baugen til Gloria, eid av Pete Townshend (The Who))

Ørjan om bord i Prodigy på vei ut fra Falmouth mot Portsmouth

I havn i A Coruna (vi snakker Gallego – må vite)

Helena på besøk (i A Coruna)

På stranden ved Viana do Costelo

Fyr like nord for Porto – i tett tåke (tatt fra land – like under fyret)

For anker i Sao Jacinto like ved Aveiro

For anker i Sao Jacinto like ved Aveiro

Idunn tar ned solen – fikk en fin solobservasjon som stemte bra med GPS posisjon – ca 4 nm for nær

Det var varmt i Figueira da Foz, og vi testet solseilet. Kult?

Solnedgang i Nazaré

Solnedgang i Nazaré

Middag i Cascais

Noen i en belgisk båt tok bilde av oss selv om vi seilte forbi dem

 

 

 

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image