Motoren tikker og går

Flow
Sat 7 Jun 2014 18:58
Posisjon kloken 1814 UTC: 33:23.88N 045:21.91W, COG 065, SOG: 6,3 knop Gjenværende distanse: 867. Ikke lenge etter siste rapport fikk vi seilbar vind igjen, så motoren fikk pause fram til et stykke ut i natten. Da var det igjen ingen nåde og motoren ble satt inn i tjenesten igjen. Siden har den tikket og gått og motordur er en god dur i dag også. Mitt forhold til motoren er vel som i mange parforhold. Man må ufrivillig være uten en stund for å sette pris på det når kværna går konstant.

De siste dagene har vært svært behagelig. Det er fint vær med lite bevegelse i båten. Vi har dermed mulighet til å lufte godt og få ut gjenværende fukt fra treverk og madrasser i lugaren forut. Vask av oss selv og båt får vi også mulighet til. Før vi dro hjemmefra i 2011 fikk vi en rekke forskjellige spill i gave fra venner og familie. Nå har turen kommet til Backgammon, og det er det ganske lett å bli hekata på. Bøker og kryssord får hvile i perioder for tiden, for nå skal det spilles! Jeg er en litt erfaren nybegynner mens Camilla er en blodfersk nybegynner. Det resulterer i at jeg nå i starten vinner de fleste rundene, som igjen fører til at vi må spille helt til Camilla vinner. Det var helt i begynnelsen snakk om MANGE runder, men nå tar hun innpå. Det må det for øvrig bli en slutt på :-)

Taktikken i seilingsplanen er nå er å gå rett mot målet så lenge vi kjører motor. Når vi så igjen får seilbar vind, forhåpentligvis i løpet av morgendagen, setter vi en litt mer østlig kurs for å forsøke å ligge i ytterkanten av et område med en del vind og regn som sniker seg ned på oss.