Bet i det sure eplet

Flow
Fri 30 May 2014 12:42
Kl 1220 UTC: 24:58.14N 061:33.59W COG 047, SOG 5 knop, 1922 NM igjen til Asorene. I dag morges måtte jeg bite i det sure eplet og starte motoren. Den satt langt inne siden jeg har svært lite til overs for å kjøre motor. Det var også så fint og stille på fjorden og seilene stod faktisk også. Det var bare det at det gjennom natten hadde ligget mer på to knop enn på tre, og det går liksom ikke i lengden når vi har 1922 nm igjen til målet. Litt kjapp hoderegning sier meg at med to knop har vi rundt 40 dager igjen, og det er jo litt i meste laget. Og det er hvis vi hadde seilt rett mot målet, men det gjør vi heller ikke. Da får heller den deilige stillheten vike en stund. Håper bare ikke det blir for lenge.

Camilla vekket meg midt på natten for at jeg skulle komme ut å høre på hval som blåser skikkelig. Hun hadde hørt fire skikkelige blås, men da jeg kom opp hadde hvalen bestemt seg for å avslutte showet og fortsette ferden uberørt av oss. Neste gang håper jeg den kommer i fullt dagslys og kjører showet sitt for oss.

Ellers går det mye i traktekaffe for tiden. Jeg alternerer mellom kaptein og barrista, og den brasilianske kaffen har fått bein å gå på. Camilla vier nå all sin oppmerksomhet til fisking. Hun hev ut snøret i dag etter å ha blitt inspirert av Jenny som har fått en diger rugg på kroken. Drømmen hennes er nok å smykke seg med en like stor merlespiker (Marlin spike) som Jenny har etter den enorme sverdfisken de fikk halt ombord i Stillehavet.