Norskkunnskaper

Flow
Fri 14 Feb 2014 11:35
18:03.33S 002:56.70W Da jeg lastet ned e-post forrige gang fikk vi en e-post på norsk fra våre tyske venner på Moin. Vi har tidligere lært dem et par anvendelige setninger på norsk, og vi har tydligvis utfordret dem i brevveksling på våre respektive språk. Dette hadde jeg helt glemt inntil det dumpet et norsk bidrag fra tyskerne ned i postkassen vår. Det var ganske fornøyelig, så jeg må bare gjengi e-posten i sin helhet her og nå:

Hei Flow-Girls,

Toalettpumpen er odelagt vi pisser er ost oq vest oq skal seite nord. Na er den ok.

Vi arbeide hardt a lare norsk. Hus dere hjelp med kryssord u ul gjeme hjelpe.

Vi skuve tibake sa sent tordi u ma bli bedre norsk. Huper dere oqsa qjor deres jobb. Vi gleder til svar i tysk som avtalt. Ma avshette skal pisse pa loftet.

Ha qoy St. Helena.

Corinna & Wolfgang


Meget god innsats fra tyskerne, og vi svarte selvfølgelig etter beste evne på tysk. Litt hakkete riktignok, etter mange år i dvale og fravær av tysk ordbok.

Ellers har vinden vært med oss siste døgn og vi har kunnet seile hele tiden i fin seilevind. Slik det ser ut nå kommer vi inn i løpet av natt til søndag.

Nå holdt jeg nesten på å glemme delfinenene! I går så vi en eller flere særdeles spretne delfiner. De hoppet 2-3 meter opp i luften med dertil hørende skru, salto og alt som skal til for et skikkelig delfinsprett. Jeg har aldri sett delfiner hoppe så høyt noen gang. De holdt ikke på så lenge, så det var ingen tid til å finne fram kameraet. De kom merkelig nok ikke på besøk heller. Det må uansett ha vært en svært glad delfin.