Lite vind

Flow
Wed 9 Oct 2013 12:28
19:51.26S 058:58.30E Etter en optimistisk start med tanke på hastighet og ETA begynte vinden å falle sakte men sikkert. Med solen foran oss fikk Nora øye på en veldig liten flenge i genoaen. Vi har lært på den harde måten, så vi kunne ikke ignorere dette. Den kan ha vært der lenge uten at vi har sett den, men vi har sett en gang for mye hvordan en liten flenge blir til en laaaang rift som tar dagesvis å reparere. Vi tok derfor seilet ned og lappet den lille riften for hånd i solnedgangen. Det blir ikke stort mer romantisk enn dette på langtur. Alt i alt var seilet på plass igjen etter en time. Men vinden forsvant sakte men sikkert. På min vakt i natt gikk det ikke fortere enn 2-3 knop. Da hadde vi også vært tvunget til å rulle inn storseilet pga uheldig vindvinkel. I den gamle sjøen som var fikk vi rett og slett ikke begge seilene til å stå uten at vi fikk vinden inn på feil side eller at de bare blafret. Jeg klarte å kvele lysten til å starte motoren, og smørte meg heller med den berømte tålmodigheten. Jeg smører fortsatt tykt på, for det går ikke særlig fort nå heller. Med denne hastigheten er vi inne rett før solnedgang på torsdag. Det er egentlig meldt litt mer vind framover, så vi håper å kunne hente inn noe av det tapte senere. Men dette er virkelig en perleseilas. Sjøen roer seg mer og mer og det er behagelig å være om bord. Derfor kvelte vi også lysten til å sette genaker for å få større fart. Vi har valgt heller å nyte freden og roen.

Jeg overhørte en fornøyelig samtale et lasteskip hadde med Hero. Styrmannen kalte opp og lurte på om de bare lå og dreiv. Stein Olav svarte noe indignert at det gjorde de IKKE. De var i høyeste grad underveis, men han måtte legge til at det ikke var så mye vind. Hero ligger bare ca 10NM fra oss, så vi er innenfor VHF rekkevidde med hverandre. Da vi hørte at Hero hadde fått fisk, byttet vi ut igjen ut slepegeneratoren med fiskesnøre. Vi har dessverre ikke vært heldig til nå. Det er i grunnen bra, for vi er opptatt alle mann med å forberede bursdagspresent til Lotika. Vi regner med å bruke ca 3 dager på dette, så det passser i grunnen også godt at vi ikke kommer tidlig fram til Mauritius.

Ellers har matrosen kommet seg i takt med at sjøen har lagt seg. Vi spiser fortsatt på seie baguetter og stemningen er god.