I kveld halvveis til Rodrigues

Flow
Mon 16 Sep 2013 06:57
15:43.02S 080:48.99E I kveld kommer vi til å være halvveis til Rodrigues. Det må sies til nå å ha vært en kald, humpete og fuktig affære. Det har ikke vært noe særlig regn å snakke om, men Neptun sørger for at vi til stadighet får kjølt oss ned med ramsalt havvann. Vi ser ut deretter også. Alt seiltøy er hvitt av salt, og jeg børster salt av huden og ut av ørene. De siste nettene har jeg hatt på meg superundertøy på bena, ullbrynje innerst på overkroppen, ullfrotte genser over denne og så kommer en dynevest. Jeg topper med en bøff i halsen, lue på hodet og hansker på hendene. Ytterst har jeg en Musto MPX seilburka og på føttene har jeg tykke ullsokker i seilstøvlene. Likevel er det kaldt. Jeg lurer virkelig på hvordan det er å seile i Nordsjøen midtvinters. Jeg lurer også på hvordan jeg og Camilla har overlevd skiturene vi har hatt på fjell og vidder med swix polarvoks, pulk og telt. Har over ett år i tropiske farvann gjort oss til frysepinner? Angrer på at jeg ikke fikset webastoen (varmeapparetet) før vi dro ut i det Indiske hav. Har utsatt det til vi kommer til mer hjemmekjære farvann. Men nå kunne vi virkelig ha hatt bruk for det. Om ikke annet for å få litt sirkulasjon i en nedstengt skute og senket luftfuktigheten noe. Den jobben blir nok noe fremskyndet. Ellers kan vi rapportere at Mjøsa-feelingen for lengst er borte, og vi ruller som aldri før videre mot Rodrigues.

Matstellet er det så som så med, men i dag slår vi til med ris og kylling i karry. Det siste kommer fra boks, er sikkert opphakka høne, hvor den sterke karrysausen dekker over det meste. Men jeg skriver dufter det liflig fra byssa. I dag tok også brøet slutt. Brøet kom med fly fra Australia for ti dager siden. Vi kjøpte fem brød på lørdag grunnet avrreise mandag fra Cocos Keeling. Fantastisk brød, nesten uten tegn til mugg i ti dager! Slå den. De neste dagene vil nok maislefser ta over for bødet.

Ellers fordriver vi dagene med ekspert kryssord fra Hjemmet. De er så vanskelige at vi tre kanskje klarer et par ord om dagen. Da holder nok kryssordet helt frem til Afrika.

For dere som er bekymret over kroppstellet ombord er det innført vask hver annen dag, tannpuss ganger to og nedvasking av doer hver tredje dag. Ullfroteen går på åttende dagen , men det har jeg bestemt med for å ikke si til noen.