Endelig fin seilvær

Flow
Sun 18 Aug 2013 07:01
4:24.13S 106:11.97E Etter litt stamping i motvind og –sjø begynte det å gå bedre på siste del av Bankastredet. Jeg måtte riktignok hoppe i vannet for å fjerne en diger plastpose som hadde surret seg rundt akslingen. Vi hadde fortsatt motvind, men kunne gå for motor. En periode kom det skikelig bygevær over oss med lyn og torden. Dette var et kjærkomment bygevær, for med byga kom det masse medvind. Vi satte noe genoa og motorseilte i 6-7 knop over grunnen! Strømen hadde også snudd i vår favør. Ikke til å tro. Byga forsvant som seg hør og bør, og vi motret i høvelig motvind til vi kom helt ut av stredet og skulle skifte kurs. Da fikk vi vinden lett på babord baug og kunne sette seil. Etter det har det vært en solskinnseilas slik vi liker den. Vi holder rundt 4 knop, og ligger an til å komme fram til Merak i morgen! Det er bra, for Nora er underveis med fly.
I dag har jeg også bakt grove scones, så nå er dårlig vær gjemt og glemt og vi ser bare framover til å møte Nora på mandag.
 
Apropos glemt. Jeg har glemt å fortelle at radaren har sluttet å funke, og ved første øyekast ser det ut til at det ikke er noe vi kan gjøre for å få den til å funke igjen.  Det er alltid noe....