Onsdag - dag 7

Equinox - Oslo til Karibien
Thomas Strøm
Wed 22 Nov 2017 11:41

Nå jager vi VMG, baby..

14:10.80N 37:13.94W

22.11.2017 @ 1030 UTC

Kurs 290 grader

Vind: 12 knop Ø-NØ

VMG 6,4 knop (velocity Made Good: Hastighet mot målet, korrigert for seilevinkel)

Seilføring: Fullt storeseil og stor gennaker, natt og dag

 

Grua til smeden brenner varmt.

I natt kl 0600 UTC -1 stod Thom og Cam og så på kartplotteren mens S/Y Jubilate Mare (i vår klasse) forsvant i kjølvannet vårt. En tåre i øyekroken da vi fikk bekreftet at feltet offiselt er innhentet og at vi nå er med og jobber oss vestover sammen med våre medseilere.

Gårsdagen var spesielt vakker her i Atlanteren. Sol og 29 grader inne i båten. 29 grader i vannet!! Aldri sett så varmt vann i havet før.

Biminien er oppe for å unngå heteslag og vi fisker mer nå. Det er tross alt snakk om tunfiskcarpaccio til lunsj og biff av tunfisk til middag, eller Real turmat til middag de siste dagene.

Vi fikk en satelittmail fra Espen i @seilmotsolen med noen koordinater som bekrefter at vi er i ferd med å krysse den tredje tidssonen. Det har vi merket, siden solen går ned flere timer senere nå enn da vi startet. Morsom effekt av å seile dritlangt!

 

 

Det blir også tid til litterære gleder under biminien
S/Y Jubilate Mare forsvinner ut av AIS bak oss.
Oppvasken tas ved endt nattevakt.
Gennakeren, vårt 5. crewmedlem.
Når man har vondt i ryggen så skal man ligge med beina høyt. Og fiske.
En spesiell vin som var en gave til kryssingen av vårt første hav i mai, Nordsjøen. nydelig!

 

 

 

Dyreliv:

Noen fugler, flyvefisk. Morilden og stjernene blinker om kapp på natten. Noen ser på serier på ipad på nattevakt, andre bare teller stjerneskudd.

Fisking:

Camilla trakk opp ei litta tunfisk! Fladis serverte den som sashimi med en egenkomponert ponzu-saus. Det ble forretten før vi spiste Pasta Carbonara á la Thomas, med en god Côte de Rhone i glasset. smaskens.

Max and Lynnie, If you are reading: The wine was great! It marked our catching up to the fleet last night and went great with pasta carbonara.

 

Mannskapet er i god form. Thomas har begynt å ta medisiner igjen i dag, etter et avbrudd på et par døgn fordi det var for hardt for magen.