Tirsdag - Dag 6

Equinox - Oslo til Karibien
Thomas Strøm
Tue 21 Nov 2017 11:52

Wind Vanesen og den store nattseilasen for gennaker..

13:47.94N 35:05.87W

21.11.2017 @ 1110 UTC

Kurs 260 grader

Vind: 12 knop Ø-SØ

VMG 5-6 knop (velocity Made Good: Hastighet mot målet, korrigert for seilevinkel)

Seilføring: Fullt storeseil og stor gennaker, natt og dag

 

I går før solnedgang stod vi ved et veiskille. Vi hadde lange drøftninger om muligheten til å gå rumb line rett vest og ta sjansen på å komme gjennom det meldte stillebeltet, eller å gå videre sørvest gjennom natten for å komme ned noen grader og få riktig vind fremover. Vi landet heldigvis på å bite i det sure eplet og ta straffen i forkant for å kunne høste fruktene av stabil vind senere.

Det viste seg raskt at vi hadde tatt rett valg. Vi satte gennaker på babord halser og kunne dermed gå mye dypere enn med hvite seil. Etter ikke lang tid kom vi inn i det meldte vindbeltet og vi fosset sørover med maks seilføring gjennom hele natten. Det blåste en periode 15 steady med 18 knop vind i kastene. Det er egentlig litt hårete å fly 120 kvadratmeter gennaker i stummende mørke i 9 m/s vind, men vi har fått et så godt forhold til gennakeren at det gikk fint. Alvene kommer til sende julekort til gennakeren. Nå ligger de nede og sover søtt etter en natt med heftig gennakertrim. Skippern og skippa gjeter VMG i cockpit.

Ellers så har mye av frukt og grønt tatt kvelden. Det viser seg at forpiggen ikke er "mørk og kald" lagring, men heller en blanding av en badstue og et badekar. Altså varmt og fuktig. Fladis får bruk for sine kokkekunster for å forvandle det som er igjen til noe spiselig.

 

Tirsdag morgen: Storseil, gennaker, bimini, dehydrering, Barton Ferreira, VMG, VMG, VMG

 

 

Dyreliv:

Noen fugler, flyvefisk.

Fisking:

Ikke fått noe. Det har vært mye seiltrim og mindre fokus på fisking.

 

Mannskapet er i god form. Cam er litt slapp, men det hjelper med kald cola og vann. Thomas fikk magekramper av all medisinen og har pause i medisineringen. Ryggen føles stadig bedre.