Mandag - dag 5

Equinox - Oslo til Karibien
Thomas Strøm
Mon 20 Nov 2017 12:19

Smi Smiesen og de 3 alvene..

15:15.57N 33:17.73W

20.11.2017 @ 1130 UTC

Kurs 260 grader

Vind: 8 knop øst

VMG 6,0 knop (velocity Made Good: Hastighet mot målet, korrigert for seilevinkel)

Seilføring: Motor

 

Det er tydelig at vi seiler over Atlanteren en måned for tidlig på året. Den superstabile Passatvinden som man kan stille klokken etter i ultimo desember/primo januar er ikke kommet ennå og vi holder derfor et svare strev med å jage vinden. Vi laster ned GRIB-filer med værvarsling ofte og like ofte som vi laster ned, må vi endre kurs og strategi.

Vi jobber oss stadig sørover for å unnslippe et stillebelte rett vest om oss. Babord halser gir forferdelig dårlig VMG. Forhåpentligvis skal mer vind i sør gjøre opp for det. Akkurat nå går vi for motor for å ha fart i båten. Første gang siden avreise motoren er på, og det er absolutt ikke noe vi ønsker. Motring er lov i ARC, og antall motortimer multipliseres med en faktor som legges til total tid når plasseringer skal beregnes. Siden vi startet 24 timer etter de andre, har vi ikke akkurat flust av tid å gi bort.

I går ble det så varmt at vi gikk helt i sirup. den nye biminien som ble montert i Las Palmas gav fantastisk skygge i cockpit. Takk til Sunny! Thumbs up emoticon

 

Dyreliv:

Thomas så delfiner som svømte i morilden på natten. Det er helt magisk å se på!

En flyvefisk hadde flytt inn ventilen til akterkabinen og ligget på dørken under noe utstyr en stund. Den ble funnet ved å bruke "scratch-'n-sniff"-metoden.

 

Fisking:

Fladis fikk en flott Dorado! Det ble sporestreks gjort opp og 40 minutter senere var det nydlig ceviche til lunsj i cockpit. Vi tåler flere sånne!

 

Cam klar til  å klæpp fesken i hauet..
Fladis med vår første fangst! Doradoen har nydlige farger som dessverre blekner straks den kommer opp av vannet.
Spribommen monteres i solnedgang for å sette nattrimmen.
Gennaker berges effektivt ved hjelp av spleiset snuffer line. Vi har fått god dreis på bergingen.

 

 

Mannskapet er i god form. Noe sjøsyke, men det går nok over. Thomas prøvde å ta en vakt i natt, det gikk ikke. Må ligge med beina høyt, men da går det bra.

 

Hei til alle der hjemme! Red heart emoticon