Tirsdag - dag 13

Equinox - Oslo til Karibien
Thomas Strøm
Tue 28 Nov 2017 12:00

Det blæs

14:03.13N 50:27.55W

28.11.2017 @ 1100 UTC

Kurs 260 grader

Vind: 16 knop Ø - 22 knop i kastene

VMG 6-7 knop (Velocity Made Good: Hastighet mot målet, korrigert for seilevinkel)

Seilføring: fullt storseil og stor gennaker

 

Vuggende vuggende..

Vi spiste middag mens mørket senket seg, med gennakerskjøtet fast på vinsjen i 22 knop vind. Merket at vi er blitt litt vel varme i trøya og berget gennakeren etter middag samt satte nattrimmen med revet storseil og genoa på spribom. Bølgene er bare 2 meter, men de har kort frekvens på rundt 6s. Da blir det mye rock 'n' roll hele natta. De fleste har ikke sovet spesielt mye på grunn av bølgene, så i dag blir det å ta igjen søvn i løpet av dagen.

Når man seier 3000 nautiske på 3 uker så tilsvarer det mange år med vanlig kystseilas som vi er vant til fra Oslofjorden. Hjemme i Oslo går vi jo over rigg og seil på slutten av sesongen. Her må vi ta jevnlig riggsjekk og sjekke at at sitter som det skal, ingen skruer eller strekkfisker skrur seg ut, seilene er i orden og alt er smurt. Vi er mest opptatt av fallene som holder seilene oppe. Når de står i samme posisjon i flere dager, blir det gnaging på fallene der de kommer ut i mastetoppen og hvis de ryker så har vi skjegget fullt av postkasser. Vi løser dette ved å flytte posisjonen opp eller ned en cm eller to daglig. Vi tar også ned genakkerfallet daglig og inspiserer.det. Vi har sydd en casing fra et 14mm dynematau over den mest utsatte delen av genakkerfallet for å gi ekstra beskyttelse mot knaging fra trinse og brille ved fallboksen. Det fungerer bra.

 

Cam utfører 3 oppgaver: Fisker, leser og rorer.
Gårsdagens tunfiskfangst servert medium rare med fried rice.

 

 

Dyreliv:

Flyvefisk

Mat:

Middagen i går ble fried rice med Camillas tunfisk. Diggiboll.

Fisking:

Hadde et par på kroken, men de glapp. Krokene vi kjøpte i Kapp Verde hadde ikke mothake, så da må det jobbes litt for få få fisken inn. Tunfisken hopper flere meter opp i lufta når man hekter den..

 

Mannskapet er i god form.