logo S/Y EmBlem (Nesøya)
Date: 13 Sep 2008 13:11:41
Title: 13. September Baiona {42:07.23N 08:50.59W}

Vi ligger nå i Baiona, en kjempe koselig liten by ca 8 nm sør for øya Cies Islands. Før vi kom hit hadde vi et par nydelige dager på svai i en bukt ved Cies. Lange hvite strender og deilig badevann! Vi tilbrakte dagene på stranden, og selv jeg tok meg et bad! Tror vi må kalibrere temperaturmåleren i vannet, for den viser klart kaldere vann enn det er:-). Om kvelden hadde vi en koselig middag i Amor Fati, sammen med Tempest gutta, Sten og Arnt, mens barna spiste i vår båt.

 

Øyene er nasjonalparker, og nytt i år er at man må søke om tillatelse til å ligge på svai og å gå i land. Dette står det ikke noe om i bøkene våre, og da vi i tillegg hørte at det tok en uke før man fikk svar på søknaden, dro vi ut uten å søke, og håpet på det beste. Det tok ikke mange timene før Guardia Civil kom på besøk. Båten gikk først til Amor Fati, og etter en stund hadde de fått tillatelse for alle de norske båtene til å bli der et par dager. Det var urolige netter pga mye svell, så det ble dårlig med søvn!

 

Barna er flinke med skolearbeidet. Hver morgen setter de i gang og jobber ca 3 timer. Vi har hovedvekt på norsk, engelsk og matte. Morten leser fransk med Jørgen, og heimkunnskap har de begge to i år. På bildet er det Jørgen og Henriette som lager kringle. Ovnen har en blusstripe i bunnen, og er derfor ikke helt ideell til baking, men smaken er god selv om baksten er litt mer brent i bunnen enn vi er vant til :-).

 

Værmeldingen er fin fremover, så vi regner med å seile nedover den portugisiske kysten i neste uke.

 


Diary Entries