logo S/Y EmBlem (Nesøya)
Date: 24 Apr 2009 14:58:11
Title: 24. April Avreisen nærmer seg!!!

Etter å ha hatt noen hyggelige dager på Peters Island og Norman Island sammen med Amor Fati, Saga Tiba, Las Primas og Barolo, til og fra, hvor vi har snorklet og Morten har dykket, er vi nå i Road Harbour på Tortrola (BVI) for å klargjøre båt og mannskap for turen hjem. Det innebærer masse innkjøp av proviant og vask og ompakking av alt ombord. Det er viktig å vite hvor alt er pakket bort slik at det er lett å finne når vi er på havet, og det ikke er noe hyggelig å stå med hodet ned under benken for å lete. Vi har samme system som vi brukte på turen fra Grand Canaria. Vi har laget et kart over alle stuerom og dørkrom i båten med beskrivelse av hva som ligger der. Når det gjelder båten har vi skiftet genoa skjøter, reveliner til storseilet og til genoa. Dette er viktige liner som helst ikke skal ryke. Det har også vært en ekspert ombord for å sjekke VHFen. Den virke ok, men jeg synes rekkevidden kunne vært bedre. Han fant ingen spesielle feil, men var enig i at den var litt svak. Da er det vanskelig å begynne og skifte ut deler av anlegget, så vi får se hva vi gjør. Reiseruten hjem er som følger:
Avreise BVI ca. 26. april ankomst Bermuda ca. 2. mai. 
Avreise Bermuda ca. 15 mai ankomst Azorene ca. 27-29 mai.
Avreise Azorene ca. 7. juni ankomst Irland etter ca. 10 dager.
 
I den perioden vi er på havet vil vi motta værmelding på satelitt telefon fra Frivind.no. Vi kan kontaktes på e-mail emblem {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com eller på tel. 00.88.163.163.1508. Det er veldig hyggelig med mail/telefon på havet!!!! bare ikke send vedlegg. Ellers er det mulig å følge posisjonen vår som sist, ved å klikke på "posisjon" feltetet øverst på hjemmesiden og zoome inn.
 
I tillegg til dette vil vi delta i et nett / rapporteringssystem som Tempest www.seiltur.no har etablert for de norske båtene som er på vei hjem.

Diary Entries