logo S/Y EmBlem (Nesøya)
Date: 18 Feb 2009 18:25:32
Title: 18. Februar St. Barts {17:53.97N 62:51.39W}

Fra English Harbour seilte vi til St Johns som er hovedstaden på Antigua. Der var det fine muliheter for å proviantere. Vi tok taxi til en stooor mall som hadde alt!! Da vi skulle sjekke ut på sølndag viste det seg at havnekontoret hadde stengt. Vi seilte derfor ned til Jolly Harbour, hvor de fortsatt holdt åpent. Havnefogd, toller og immigrasjon sto og ventet på oss da vi kom. De hadde heldigvis ringt og fortalt at vi var på vei. Siden vi var de siste "kundene" den dagen fikk vi også ligge på brygga deres natten over. Det passet fint siden vi skulle feire Anne Cathrines bursdag.
Dagen etter do vi til Deep Bay hvor vi hadde en "strand-dag" med dykking på et vrak.
 
Vi kom til St. Barts i går ettermiddag, etter en kjempe fin dag på sjøen. Vi dro 06.30 fra Deep Bay. Det var vindstille, (tror det må være første gang i Karibien), og strålende vær. Det er 73 nm fra Antigua til St. Barts, og turen tok ca 10 timer. (Med bading underveis).
 
St Barts er en fransk øy, som miinner om St. Topez på Rivieraen. Det er veldig mange dyre butikker her, fordelt på noen små, smale gater. Selv om vareutvalget er stort er det lite som passer for en familie på langtur i en seilbåt. Klær, vesker og smykker er det lite behov for ombord.
 
Vi ligger på svai i bukta utenfor hovedstaden Gustavia. Her er det en del vind (igjen), og det er bedre å ligge for anker enn å ligge ved brygga med svell. Vi blir her til i morgen, da seiler vi videre til St. Martin, en kort tur på ca 20 nm.

Diary Entries