Mot Bimini - Dag 1

Dumle
Tue 3 Apr 2007 14:23
3. april 2007, kl 12:00 UTC
Posisjon: 22.34N 78.00W
Utseilt distanse siste døgn: 150 nm
Restdistanse til Bimini, Bahamas: 206 nm
Restdistanse til Charleston, South Carolina: 618 nm

Da var vi på havet igjen. Har ligget siste uke og ventet på været. Det har vært mye byger, vind og uvær i området i det siste. Vi hadde planer om å dra nord på Bahamas, til Long Island, men vindretning og bølger gjør at vi heller tar mot Floridakanalen og sør Bahamas. Det er også en ekkel front som ligger og vaker litt lenger nord som vil lage en del trøbbel gjennom golfstrømmen for oss. Det er derfor mulig at vi dropper hele Bahamas og setter direkte til Florida for å komme over den kraftige strømmen og i le. Å være i Golfstrømmen som renner med 2-5 knop nordover når det blåser nordlige vinder er ikke behagelig og dette vil vi helst unngå. Avventer ny værmelding i morgen før vi tar den endelige beslutningen, men håper å få noen badedager på Bahamas før det kalde nord venter...

Etter nesten tre uker på Cuba var det godt å komme på havet. Vi fikk imidlertid en litt skjev start. Utsjekking gikk greit. Kun fire personer på besøk denne gangen. Men motoren ville ikke starte når vi hadde fått klarsignal til å dra. Skipperen hadde benyttet anledningen til en motoroverhaling mens vi ventet. Olje og alle filtre ble skiftet. Et av dieselfiltrene viste seg å ikke være festet godt nok slik at det kom luft inn i systemet. Fikk ordnet det i løpet av en time og kl 13:30 var vi avgårde. Etter så lang tid i land og med 2-3 meter bølger og frisk vind ble vi ganske ugne alle sammen. Utover kvelden løyet vind og bølger og det ble litt bedre for de fleste. Vi la ut fiskesnøret og fikk først et beist av en Dorado på kroken. Etter 1/2 times kamp hoppet den av rett ved båten. Litt senere fikk vi en fin Wahoo på 5-6 kg. Blir spennende å smake. Vi har ikke fått Wahoo før. Nå seiler vi gode 8 knop i en flott medstrøm og regner med å legge de drøye 200 milene mot Bimini bak oss i rekordfart.

Reisebrev for Tortola, Jost Van Dyke og Cuba er forfattet, men det har vært dårlig med internettilgang på Cuba. Skal legge de inn ved første anledning når vi ankommer USA. Inntil da får dere følge med på dypvannsloggen.