Mot Cuba - Dag 4 - Det blæs!

Dumle
Wed 14 Mar 2007 13:01
14. mars 2007, kl 12:00 UTC
Posisjon: 20.45N 73.42W
Utseilt distanse siste døgn: 140 nm
Restdistanse til Bahia Vita, Cuba: 120 nm

I går hadde vi en utrolig flott dag på havet. Surfet avgårde i mellom 6 og 8 knop med genakeren uten noe særlig med bølger. Vi fikk en stor barracuda på kroken som vi kastet uti vannet igjen. Barracudaer her kan være giftige å spise så vi holder oss unna. Det blir tunfisk-karri til middag i stedet. Ina har navigering på timeplanen. Flott fag synes skipperen. Kombinerer geografi, sammfunnsfag og matte. Ina blir hekta og beregner når vi kommer frem utifra posisjon og farten vi holder. Vi kan ikke seile raskere enn 6 knop i snitt for da kommer vi frem førm det blir lyst.
Ipod'en med lydbøker og musikk for store og små er kåret til turens mest nyttige utstyr. Den går mer eller mindre kontinuerlig. Før leggetid har vi 'samlingstund' i cockpit. Vi har skrikekonkurranse der det er om å gjøre å hyle høyest og lengst. Jens vinner med klar margin. Mamma og Pappa blir håse.

Utpå kvelden setter vi nattriggen. 2 rev i storseilet og redusert genoa. Det blåser opp, så vi ruller inn hele genoaen før vi går over på nattevakter. Og godt var det. Etterhvert blir bølgene større og vinden stabiliserer seg på over 25 knop. Dumle klarer seg fint der den danser oppå bølgene og alle bortsett fra nattevakten sover. Vi suser forbi Haiti. I morgentimene kjenner vi lukten fra land. Det må være fra Bahamas som ligger ca 10 nm unna. Vi ser ikke noe, men kjenner en lukt som minner om den du kjenner når du kommer til Danmark etter noen timer på havet.

Seiler fortsatt med kun storseil og 2 rev og gjør grei fart. Værmeldingene sier at det skal løye ned mot 20 knop i løpet av dagen og i natt ned mot 15 knop. Høres bra ut.