Dumle - Vi sakker etter...

Dumle
Tue 12 Dec 2006 13:00
12. desember, kl 12:00 UTC
Posisjon: 14.45N 56.02W
Utseilt distanse siste døgn: 143 nm
Restdistanse til St: Lucia: 289 nm

Vi er blitt forbiseilt av en annen båt i vår klasse i løpet av gårsdagen. Stor nedtur da vi ledet suverent før forstag, genakerfall og autopilot ble ødelagt. Elisabeth, som i løpet av turen har utviklet gode regattagener, foreslo staks at hun måtte opp i masten igjen for å få ned fallet til sjørøverriggen. Farfar var sterkt bekymret, men vi stemte han ned. Hennes tredje transatlantiske mastebestigning ble utført med storseilet oppe denne gangen. Vi var redd rullingen hadde blitt for kraftig hvis vi hadde tatt seilet ned. Etter litt styr kom Elisabeth ned igjen - med fallet, og seilet ble umiddelbart heist, noe som gav oss en ekstra knop i den lette vinden. Det var hurtigsjakelen som var festet til fallet som hadde brukket! Ina og farfar har hatt geometri i matten, og regnet ut hvor mye meter bevegelse det er i toppen av en 17 meters mast med 15 graders rulling fra side til side. Det er ca. 8 meter. Ikke rart Elisabeth har blåmerker etter å ha tvihold seg fast der oppe.

I den lette vinden som var i går hadde vi det ganske trivelig ombord. Bølgene ble etterhvert mindre og det var mulig å bevege seg rundt uten å holde seg fast med begge hender. Fiskesnøret kom uti igjen etter en ukes hvile. I hele natt seilte vi med sjørøverriggen. I morges kom våre første squalls på turen. Små, ofte regnfulle skyer med mye vind. Farfar fikk den første og ble søkkvåt. Øyvinn fikk den neste som ikke hadde regn i seg, men hadde opp mot 35 knop vind. Ganske mye siden det blåste 10 - 14 knop normalt. Men - for en opplevelse. Det føltes som en 15 minutters sammenhengende surf og vi logget 8 - 10 knop hele tiden. Det kjipe var at etterpå forsvant vinden nesten helt i 30 minutter og vi ble liggende nesten i ro med seil som bråkte og slo.

Hadde tenkt å få fikset genakerfestet og skifte fall i morgentimene i dag, men det blåser fortsatt litt mye og bølgene har tatt seg opp, så vi tør ikke. Hvis vinden roer seg ned til 10 knop som er meldt, må vi foreta oss noe for å opprettholde et snev av fart. Vet ikke helt hva vi håper på...