Dag 10 - Autopiloten er ødelagt!

Dumle
Wed 6 Dec 2006 12:05
6. desember, kl 12:00 UTC
Posisjon: 19.05N 40.56W
Utseilt distanse siste døgn: 154 nm
Restdistanse til St: Lucia: 1189 nm

Og denne turen så begynte så bra! Nå er vi nede i kjelleren igjen. I morges fikk vi en jibb når Øyvinn var på dekksrunden for å sjekke at alt var ok. Ved nærmere ettersyn var det autopiloten som var årsaken. Sveisen mellom motorarm og rorstamme var brukket og vi har ikke mulighet for å reparere dette når vi seiler.

Så nå har vi satt opp nytt 4 timers vaktsystem med en styrende vakt og en som tar seg av alt annet. På dagen vil dette si skole og barnehage samt matlaging og annet forefallende arbeid. På natten håper vi å få litt søvn innimellom. Har rigget til en line som styrevakten kan dra i for å vekke reservevakten. Vi klarer kun å styre konsentrert ca 30 minutter i den grove sjøen som er nå, slik at vi bytter jevnlig på hvem som styrer. Etter 4 timer på blir en belønnet med 2 timer fri for alle plikter. Jammen godt Pappa Høie er med - ellers hadde vi slitt oss fullstendig ut.

Vi prøver jo å fokusere på det positive i alle situasjoner. Det vi har kommet opp med i dag er:
- Når vi styrer selv bruker vi mindre strøm.
- Siden forstaget ikke kan brukes lengre gir det oss mer sol inn i solcellepanelet - mer strøm.
- Alt ekstra strøm brukes til DVD spilleren slik at vi kan få sove mest mulig uten barn som hopper på oss...
- Surringen og tapingen av bolten som holder forstaget på plass ser ut til å fungere. Den har ikke rikket seg en millimeter i natt.


Vi seiler, ruller frem og tilbake og lengter til land . Vi teller ned dager og minutter og håper at autopiloten var var siste ting som ble ødelagt på denne turen...