Dag 9 - Oppturer og nedturer

Dumle
Tue 5 Dec 2006 12:59
5. desember, kl 12:00 UTC
Posisjon: 19.42N 36.16W
Utseilt distanse siste døgn: 186 nm
Restdistanse til St: Lucia: 1343 nm

Døgnets oppturer:
- Elisabeth fyller 40 år idag - hipp hipp hurra!
- Vi har satt ny rekord med Dumle på utseilt distanse med 186 mil
- Vi logget halvveis over Atlanteren kl 11.00 UTC

Døgnets nedturer:
- Impelleren i motoren ble ødelagt når vi skulle lade batterier i morges.
- Under inpeksjon på dekk fant vi ut at den ene festet som holder bolten til rulleforstaget fast i dekk var borte. Dette medfører at vi ikke kan bruke genoa lenger. Har tapet fast bolten slik at den ikke skal skli ut. Krysser fingre og tær for at forstaget holder seg oppe resten av turen mot St. Lucia.

Og dette som skulle bli turens mest positive dagslogg! Alt lå så bra an. Vi har seilt kjempebra, og surfet oss over i stor fart i natt. Alle gledet seg til bursdagsfeiring og så skjedde nesten-katastrofen med forstaget. Vel - det positive er jo at vi oppdaget det i tide. Vi sitter tross alt tilbake med et storseil som kan brukers og motor som fungerer etter at jeg fikk byttet impelleren. Hadde vi vært riktig uheldige så kunne vi jo mistet masten slik en annen ARC båt gjorde for noen dager siden.

Depper litt videre før det blir kakebaking og bursdagsfeiring. I skrivende stund gjør vi ca 7 knop med storseilet oppe. Det ruller ganske mye når vi ikke har noe seil å stabilisere med på andre siden. Får prøve en variant med stormfokka flying for å stabilisere etterhvert.