Dag 4 - Elisabeth klatrer masten til topps

Dumle
Thu 30 Nov 2006 11:56
30. november, kl 12:00 UTC
Posisjon: 22.53N 23.51W
Utseilt distanse siste døgn: 115 nm
Restdistanse til St: Lucia: 2171 nm

Det har vært et innholdsrikt døgn på Dumle. Det startet med at vi skulle ta ned ekstragenoaen for å sjekke at fallet var OK. Genoen hadde hengt seg fast og vi var alle mann på dekk for å rykke den løs. Plutselig løsnet den og genakeren falt i vannet sammen med fallet som brukes til å heise den opp og ned. Utrolig nedtur. Barnelærdommen med åttetallsknute i enden av alle fall var slurvet med og nå var det ikke mulig å sette hverken ekstra genoa eller genaker.

Elisabeth viser seg å være en tøffing og blir heist opp i masten med en lang hyssing med blylodd i enden til å tre ned i taljen på toppen. Etter en heroisk innsats der vi seiler med kun ett seil oppe og Elisabeth svingende i masta er nytt fall på plass. Lettere tummelumsk får vi heis henne ned, og en forslått og blå Elisabeth puster lettet ut.

Det har gått 3 timer med til manøveren og skipperen har nå fått midlertidig fullmakt til å seile regatta igjen for å ta igjen det tapte i forhold til de andre båtene. Det blåser lett vind og ekstramvarianten med genaker og genoa spridd til hver sin side blir testet. Nå seiler vi med 160 kvm seil, noe som er Dumlerekord. Etterhvert løyer vinden mer og vi blir enige om å seile med genaker hele natten. Siden det til tider ikke går i mer enn snaue 3 knop blir DuoGen'en tatt opp av vannet for å ikke bremse.

Jens er superivrig fisker og rett etter mørkets frembrudd drar vi inn en ny Dorado på 2 kg. Den blir filetert og lagt i salt. Fisk til frokost og middag får holde i denne omgang. Dream Catcher rapporterer også om bra fiske. De har fyllt opp kjøleren og har tatt opp snøret for kvelden. Regner med at Dream Catcher kommet til å seile fra oss i løpet av ettermiddagen, VHF signalene begynner å bli svakere og svakere. I natt så vi ikke lys fra noen andre båter og hørte heller ikke noe på VHF'en. Så nå er vi alene på havet.