Dag 9 - Atlanterhavskryssningen

Celsius på tur
Eldrid og Rolf Magerøy
Sat 12 Dec 2015 14:03
16:07.388N
044:48.953W

Ny dag, nye muligheter.. Vel, muligheter for mer vind kan vi godt ta i mot, i løpet av natten så stilnet vinden og vi måtte gå en stund for motor til den tok seg opp igjen. Som sagt i går var vi kommet halvveis på ruta våres, og det ble feiret med brask og bram. Og som jeg skrev, kake! Christian og Laila disket opp med Eple kake i vinkel. Med kun et litersmål med merking for melk, mel og sukker, så snekret vi sammen en eplekake, og jammen ble den skikkelig god. Smakte godt her ute på blåmyra. Ble det noe igjen? nei, alt sammen ble spist opp og mannskapet kjempefornøyd.
Dagens værmelding her er som følger. Temperaturen i skyggen er 27,5 grader celsius, vanntemperaturen ligger på 27,2 grader celsius, vi har ca 5-6 ms vind bakfra, med spredde seil. Sola ligger fint på himmelen, med noe bomull liggende rundt omkring.
I morgen er det luciadagen, er det noen om kan sende oss en kjapp bolleoppskrift? Vi har også et annet spørsmål: Her vi seiler nå, er det store mendger brun tang(tare), Det flyter i overflaten og setter seg fast på roret, slik at vi må ta ned alle seil, og starte motor, for å bakke slik at det forsvinner av roret. Om noen kan google det og sende oss litt info, hadde det vært fint. Lever det slik i overflaten eller har det løsna fra et sted?
Det viser seg at meldingene som blir sendt til oss, blir sendt med litt forskjellig rekefølge, så i dag fikk vi mange meldinger med spørsmål, tusen takk! Her kommer svarene på de:
QuizQuizQuiz
KMS: vi har ikke svar på hva den magnetiske deklinasjonen er (vet, dårlig ). Cisco logoen illustrerer Golden Gate Bridge i San Francisco. Rockall er ei klippe ute i havet, rett vest for scotland. non plus ultra - usikker her, alt eller ingenting ?
Ivar-Helge: Tusen takk for quiz meldinger, vi har høy prosent på riktige svar.
Solvei: Tusen takk for quizmeldinger, vi hadde nesten alt rett, bommet litt på monopol. Hils til Ulrikke fra alle sammen