Atlanter'n dag 12

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 1 Dec 2011 16:29
16:28.8N 46:29.5W
 
Dagene gaar sin vante gang ombord paa Capraia, slik Kjetil var inne paa i gaar. Den varierende vaktordningen med vakter paa alle tider av doegnet i loepet av seks doegn, gjoer imidlertid at det blir litt variasjon. Saerlig er nattevaktene med sval bris, stjerneklar himmel og en stadig voksende maane, en opplevelse verdt aa faa med seg.
 
I morgen er vi i gjennom menylisten, og maa over paa noedprovianten til lunsj og middag. Denne bestaar av selvfisket dorado, kyllingfileter, karbonadedeig og skinkebokser, saa vi lider trolig ingen noed!
 
Vi har sett en masse flyvefisk rundt baaten, og i nattens mulm og moerke landet en paa dekk. Stakkaren ble imidlertid ikke oppdagen foer det ble lyst, og da var han stiv og lite snakkesalig. Han ble derfor behoerig av-fotografert, og deretter gitt en verdig begravelse paa havet.
 
I skrivende stund er det ca 840 nm til St. Lucia. Vi har lenge trodd at vi ville komme fram mandag kveld/natt til tirsdag. Naa har imidlertid Mats, vaar landbaserte meteorolog, antydet svakere vinder og mere usikkert vaer fra soendag/mandag. Dermed er ogsaa ankomsttidspunktet noe mere usikkert. Vi satser dog paa aa vaere framme i god tid foer velkomstsparty paa onsdag, og saerlig foer venner, familie og kjaerester kommer paa torsdag.
 
Som tidligere nevnt, brukes det store ressurser paa aa analysere resultalistene. Vi foeler at vi foreloepig har god kontroll paa konkurrentene i klassen, mens ulvene rett bak oss paa overall-listen i cruising-divisjonen kommer glefsende naermere og naermere. I rundt 10 m/s og relativt store boelger, har vi valgt en noe konservativ seilfoering, med spridd genoa og storseil. Vi er redd bruk av spinnaker lett kan foere til broach, med tilhoerende fare for skader paa utstyret. Perioden med mindre vind paa slutten av seilasen kan komme til aa avgjoere mye, saa foelg med, foelg med!!
 
Til slutt vil jeg sende en hilsen til familie, venner og kjente, og en klem til Nina og ungene!
 
Ship o'hoi
 
Arne, paa vegne av mannskapet paa Capraia
 
 

JPEG image