Mindelo, Sao Vicente, Kap Verde

Balance
Kerstin & Staffan Agnetun
Tue 19 Nov 2013 11:44

Vi ligger sedan några dagar i marinan i Mindelo. Har haft ett par fina dagar här. Att segla med ARC är väldigt trevligt tycker vi. Man får många nya vänner från många olika länder. Det ordnas med utflykter och festligheter.

Idag lämnar Dorte oss. Dorte seglade med oss från Las Palmas eftersom Kerstin inte var helt återställd efter sin borrelia. Nu är penicillin-kuren avslutad och Kerstin mår bra. När man tar ombord extra gast så är det inte helt ovanligt att konflikter uppstår ombord. Gör det inte det så kan det istället bli tvärtom. Man blir riktigt goda vänner istället. Med Dorte har det blivit så!  Dorte flög idag tillbaka till Las Palmas där hon ska segla med danska kappseglingsbåten Essex Girl som startar i ARC den 24 november. På Essex Girl har man en besättning om 10 man. Det finns sovplatser för sex personer.

Det ska bli skönt att komma ut på havet igen. Marinan i Mindelo är trevlig men det blåser ganska mycket här och det iar ordentligt och rycker i förtöjningarna. Vi ligger förtöjda med ankare i fören och aktern mot bryggan. Har lånat en landgång av en annan båt. När man ska iland eller ombord så gäller det att passa på när båten och bryggan är  som närmast varandra. Tror nästan det gungar mindre ute på Atlanten än det gör här.

Kompletterar vår proviantering med grönsaker och frukt på marknaden. Här finns också en fiskmarknad. Lite begränsad sortering på övriga livsmedel. Befolkningen är relativt fattig. Många som tigger. Genomsnittslönen lär vara motsvarande SEK 2000 per månad. Här finns också många arbetslösa.