Webdiary 02/18

Bahia
Sun 15 Jul 2018 15:37

Griekenland, Preveza, zondag 15-08-2018

 

Zoals je aan de aanhef kunt zien lig ik nog steeds in Preveza aan de kade. Maar daar komt deze week verandering in. Dinsdag arriveert mijn bemanning. Helaas is er voor woendag en donderdag een harde wind voorspeld, dus dan blijven we nog een paar dagen liggen. Geen straf. En de jongens moeten zich maar zien te vermaken.


De tijd aan de kade was nuttig om de klusjes lijst te verminderen. Na de reparatie van het lek van de waterpomp van de hoofdmotor heb ik de boot verkast, en lig nu  kont naar kade. Dat heb ik (bijna) alleen gedaan, om 07:30 ś morgens toen er geen wind stond. Maar er was toch een vroege Griek op de kade die me hielp met de landvasten.


Ook had ik last van water in het voorschip. Dat bleek een lekje in een slang van he toilet te zijn. Ook weer verholpen.

Het SB tolet heb ik toen ook maar gedemonteerd en alles schooen gemaakt.

En toen kwam kwam de verrassing met de opblaasbare bijboot. Om dat ding op te pompen is altijd een vermoeiende klus, maar op een vrijdag ben ik er toch maar aan begonnen. De boot was wat vies, en op zaterdag wilde ik dat schoon maken. Toen ik naar het voordek liep zag ik dat de boot helemaal slap was.  Dus de pomp er bij gehaald. Twee van de drie compartimenten kon ik op pompen, maar bij de SB buis lukte dat niet. Dus verder gezocht. Bleek dat er in de conus achter de spiegel een naad los was gegaan over een lengte van 10-15 cm. Op de foto is de open naad te zien met de folder die er uit steekt.

Nu heb ik slechte ervaringen met het lijmen van boten er begin er ook niet  meer aan.  En als deze naad spontaan open ging, kan er morgen een andere open springen. En dat midden op het water? Ik  moet er niet aan denken.

Dus op jacht naar een nieuwe bijboot, en die ook gevonden en gekocht. 

Mijn rooie Plastimo is vervangen door een grijze Gala.


Nu ik wat langer in Preveza lig zie ik ook wat meer van de culturele  activiteiten  die er elk jaar worden georganiseerd. Ik wist dat er elk jaar een zang festival is, maar vaak ben ik dan aan het varen, Er was een optocht op de kade van alle deelnemende groepen, veel in lokale dracht. Ik heb ze niet geteld, maar er waren zeker 20 groepen. Elk land met zijn vlag. Veel Balkan landen natuurlijk, maar ook zag ik een Duitse en Israelischr vlag.Geen Nederlandse vlag: wij kunnen ook niet zingen.

Deze week waren er opvoeringen van zang en dans op een podium voor het gebouw and de haven authoritieit, en op de kade liepen ook een paar groepen in klederdracht. Maar ik weet niet wat dit precies voorsteld. Er hangen wel afiches, maar die zijn natuurlijk in het Grieks.


Na de recessie van 2009 begint Preveza weer aardig op te krabbelen. Veel van de winkels die toen sloten zijn weer open. 

Preveza is geen echte badplaats. Het stukje strand naar het noorden wordt nu toch ook bezet door een strand paviljoen. Er was er al een, even voorbij de tennisclub. Die was 6 jaar geleden helemaal verlaten, maar is nu weer een bloeiende ondernemeing. Dus daar kan de bemanning naar toe als we niet uit kunnen varen.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image