Santa Cruz de Tenerife

Alona
Axel Borchgrevink
Sat 27 Nov 2010 12:35
Lørdag 27. november 28:27.6N 16:14.4W
 
Har akkurat sendt Jo med flyet hjem i dag tidlig, mens nytt mannskap – Trond -t, Knut og Torkel – kommer i morgen. Absolutt ingen loneliness of the long distance sailor for tiden, med andre ord.
 
Også den siste uka med Jo har vært fin, med Jos kjæreste Ardis som mannskap det meste av tiden. Selv om dette var hennes seildebut, tok hun det på strak arm, uten snev av sjøsyke. Vi hadde noen flotte seildager, med sol og fint vær, og nattseilas med måneskinn. Vi dro tilbake til La Gomera, og fikk også en ny tur i det spesielle terrenget på øya. Etter at Ardis dro hjem prøvde Jo og jeg å være litt faglige, med et besøk på Tenerifes historiske og antropologiske museum, men vi endte vel mest med å bli oppgitte over den glatte og overflatiske presentasjonen. Undertrykkelsen og utryddingen av urbefolkningen i forbindelse med den spanske erobringen ble for eksempel omtalt som symbiose mellom de to kulturene...
 
Kaster loss om litt for å seile til Marina San Miguel nær sørspissen av øya, der gutta skal mønstre på. Det har vært mye fram og tilbake med to flyplasser her på øya, men fra nå av er det bare den i sør som gjelder. Har en de småting å ordne før de kommer også: Montere ny høyttaler i cockpit etter at en av de gamle plutselig døde, reparere ‘freebagen’ som har revnet, ordne med doen som har noen pusteproblemer, vaske tøy, smøre en vinsj, og kanskje vaske litt båt også. Ikke mer enn tiden og veien, med andre ord. Frisk vind i dag, så jeg får neppe gjort så mye underveis heller. Får slutte her, med andre ord.