Αμ δεν φθάνουμε...

Armenistis
Thu 9 Jan 2014 20:51

15:00 09 Ιανουαρίου 2014

Τι είπαμε; ότι φθάνουμε;

είμαστε αριστερά από το νησί Picton με 40-45 κόμβους αέρα, πλαγιοδρομία πορεία 340 μοίρες, ο αέρας έχει αλλάξει σε δυτικό μέσα σε λίγες ώρες όλα άλλαξαν.

Η θάλασσα άσπρη από τα κύματα αλλά πράσινο γκρί στο χρώμα  το υπόλοιπο.

Ενώ είχαμε αποφασίσει να βγάλουμε το βράδυ μας στο Μargarita, ένα μικρό κόλπο, κρυψώνας για ψαράδες,  η Armada δεν μας το επιτρέπει γιατί έχει πολύ αέρα και δεν είναι στην λίστα που μπορούμε να πάμε. Ζητήσαμε άδεια να συνεχίσουμε για το Pt Williams και μας είπαν ότι το λιμάνι έχει κλείσει. Ο Wolf γυρίζει και μου λέει «είμαι πολύ χαζός, το έπαιξα Γερμανός και την πάτησα. Δεν έπρεπε να τους το είχα πει»…. Του χαμογέλασα….

Είναι απίθανο το πώς δουλεύει το σύστημα εδώ, το «δημόσιο» σε όλο το μεγαλείο του, ρωτάει το φυλάκειο για άδεια και πρέπει να φθάσει μέχρι το Santiago το αίτημα για να αποφασίσουν να δώσουν άδεια και σκεφτείτε ότι όλα τα κότερα μεταξύ Αργεντινής Χιλής που ταξιδεύουν σε Γη του Πυρός και Ανταρκτική δεν είναι πάνω από 10!!! Έχει αφήσει κατάλοιπα βέβαια και η εποχή  Augusto P.

 

Ελπίζω να πάρουμε κάποια απάντηση γιατί αλλιώς θα πρέπει να πάμε σε ένα άλλο μέρος  (που επιτρέπεται ) στο Βόρειο άκρο του  Isla Picton και για να φτάσουμε πρέπι να  περάσουμε  ένα στενό γεμάτο ξέρες….χοχοχο!

Πολύ σύντομα μαε πληροφόρησαν ότι μπορούμε να πάμε στο νησί Picton (δέστε χάρτη συννημένο και φωτογραφία ).

 

17:00

Φθάνουμε και ρίχνουμε άγκυρα σε έναν πραγματικά ασφαλή κόλπο για όλους τους καιρούς, εκεί λάδι η θάλασσα.

Η θερμοκρασία καλή, έτσι αρχίσαμε να βγάζουμε ρούχα,  όλοι πήγαν για ξεκούραση εκτός από μένα που έπρεπε να τελειώσω το αρνάκι.

 

17:40 LT arrived at Caletta Branner

Very sheltered bay from all weathers, the entrance is covered by a small islet. Of course on the island there is a military station and coast guard.

This side of Picton is mostly green, with a very nice forest and grey beaches all around the cove.

It is currently cloudy and it doesn’t seem to get better but who cares, the lamb is getting ready in a while and the red wine is getting served.

JPEG image

JPEG image